Edellisen yön pitkät unet tekivät sen, että viime yönä en saanut unta. Menin nukkumaan 1.30 suunnilleen, pyöriskelin tunnin sängyssä eikä väsyttänyt hivenen vertaa. Nousin ylös lukemaan Matkamiestä. Kello alkoi lähestyä neljää, kun menin sänkyyn uudelleen. Nukuin tänään yhteentoista - heräsin kellon soittoon. Olin laittanut sen soimaan, etten nuku Emmerdalen ohi.

Siinä yöllä lukiessani otin pari pientä lasillista Vanhaa Tallinnaa. Puolen päivän jälkeen alkoi särkeä päätä ja laitoin sen Vanhan Tallinnan piikkiin, vaikka olinkin syönyt vanhaa joululeipää "aamu"palaksi.

Peseskelin pyykkiä pari koneellista kunnes oloni tuli aivan sietämättömäksi. Aloin olla huonovointinenkin. Ajattelin nukkua krapulani ohi - sitähän sen täytyi olla. Kirosin Tallinnat mielessäni. Peiton alla alkoi viluttaa ja oksettaa. Oli pakko nousta ylös.

Oksennus lensi kaaressa, kun pääsin vessaan ja vielä toisen kerran. Vatsasta tulivat leivän rippeet, kahvit ja paljon nestettä. Olin herättyäni juonut monta lasillista vettä.

Krapulani taisi olla jonkinlainen ruokamyrkytys siitä leivästä. Kummastelinkin joululeivän kestävyyttä - se kun ei ollut homeessa, mutta ei myöskään kuivunut.

Olo on jo parempi.