Viime viikonloppuna kun kävin metsässä ja järven rannalla kevään tuloa tutkailemassa, törmäsin mieheen. Hän olikin varsinainen luontoihminen. Hänellä oli lintujen ruokintapaikkoja metsässä. Hän tiesi, missä pesii liito-orava. Juuri niillä paikoin, missä olin kävelemässä, oli nähty papanoita. Hän kertoi näkemistään ja kuulemistaan muuttolinnuista. Ja todellakin samalla reissulla minäkin olin kuullut mustarastaan ja peipposen.

Hän kertoi myös Jukka-sääksestä, jonka muuttomatkaa on seurattu viime syksystä saakka. Sääksi oli viettänyt talven Kamerunissa ja oli nyt jo matkalla takaisin Suomeen. Jukka oli Välimeren paikkeilla sinä päivänä tulossa. Tänään olikin lehdessä artikkeli tuosta linnusta. Sääksi säätiön sivuilta löytyy lisätietoa. Kts. Googlesta!

Mies kertoi myös, että nyt alkaa lintujen rengastus, ensin pöllöjen... Kotiin lumen läpi kahlatessani kuulin linnun huutoa. Olisin halunnut kysyä tuolta mystiseltä mieheltä, oliko se haukka. Mutta hän oli jo kadonnut kuusten suojaan.

Kun ajelin tänään työpaikalleni toiselle paikkakunnalle näin viiden joutsenen lentävän koillisesta lounaaseen. Tulin tosi iloiseksi ne nähdessäni ja hyräilin Umbrellaa.