Maanantai - toinen loppunäytöksen jälkeinen viikko, kolmas viikko työttömyyttä. Alkoivatko eläkeläisen kiireet heti välittömästi töiden päätyttyä, koska joutilasta aikaa ei juurikaan ole ollut.

"Luulin", että tällä viikolla alkaa joutilaisuus tai siis virallisten asioiden hoito loppuisi ja pääsisin jatkamaan tätä ikuisuusprojektiaa: huushollin siivousta. Yhden paikan viime viikolla tyhjensin, tänään piti jatkaa sitä. Onneksi se tapaaminen, jonka muistin olevan klo 12, onkin klo 15 - aikaa siis on teoreettisesti.

Olen tänä aamuna selvittänyt, että saan työttömyyskorvausta sen kuukauden loppuun, kun täytän säädetyn eläkeiän. Ts. se on juuri niinkuin Helena kirjoitti. Soitin ensin kassan päivystykseen, henkilö siellä ei lakipykäliä tiennyt, mutta arveli niinkuin minäkin (ja Helena), että näin on. Soitin kassan johtajalle, joka luki asian lakikirjasta. Työttömyyskorvausta voidaan maksaa sen kuukauden loppuun, jolloin henkilö täyttää 65. Kassan jäsenmaksut on minulla maksamatta muutamalta kuukaudelta - ne pitää hoitaa heti pois. Olenkohan tilannut kaikista työpaikoista työtodistukset ja palkkatodistukset - se pitää tsekata. Työvoimatoimistoon olen kuitenkin ilmoittautunut jo ekana työttömyyspäivänä.

Loppunäytös videoitiin ja jotta siitä päästään tekemään esiintyjille tallenteet, video on muokattava. Sitä varten menen opiston videopajalle. Nyt aamulla sovin, että menen huomenna. Kone jolla näytöstallenne on, on tänään pois - olisin mielelläni mennyt jo tänään. Toisaalta on ihan hyvä, ettei tänään ole tuota projektia, koska otin näytöksessä valokuvia ja haluan ne sinne dvd:n loppuun. Kuvat on vielä muokkaamatta. Muokkaus on tehtävä tänään, aamuksi en voi jättää tuota hommaa.

Koska tänään on myös sämpylöiden leipomispäivä, niin ehkä keskityn tietokonehommiin, sämpylöihin ja tuohon klo 15 tapaamiseen. Se on haastattelu. Eräs kollega, joka suorittaa jotain näyttötutkintoa haluaa haastatella minua tuntiopettajan työstä ja asemasta.

Tässä välissä tuli ihanaa sähköpostia vanhalta koulukaverilta. Puuhaamme Heilin kanssa luokkakokousta kesäksi..