Kellarista löytyi kolmen litran Ilves-tölkki mustikkahilloa. Se on joko viime tai edelliseltä kesältä. Vähän huolestuneena avasin sen: onkohan hillo vielä hyvää? Marjat on poimittu saaresta ja hillo on tehty mökin ulkogrillillä.

Hillossa ei ole minkäänlaista vikaa - se on tosi hyvää. Olen nauttinut sitä puurossa ja jogurtin kanssa. Mieskin maustaa sillä aamupuuronsa. Muutaman sopan olen siitä keittänyt.

Tänään tein taas mustikkakeiton. Pikkupotilas söi sitä mieluusti mannapuuron kanssa. Piirakan leivoin hillosta ja pakastetuista tämän kesän mustikoista. Pullataikinasta tuli myös voisilmäpullia. Pojat tykkäävät pullasta eikä minunkaan suu tuohesta ole. Mies ei voi tavallisia vehnäjauholeivonnaisia nauttia, koska on keliaakikko. En ole saanut gluteenittomia pullia oikein onnistumaan.