Finnkino esittää suurimmissa kaupungeissa ympäri Suomea New Yorkin Metropolitanin oopperaa noin kerran kuukaudessa. Suora Live-lähetys esitetään lauantaina; seuraavan viikon tiistaina ja lauantaina on nauhoitetut encore-esitykset. Olen viime keväästä saakka käynyt silloin tällöin katsomassa livejä. Tänä syksynä aloitin Reininkulta encorella.

Tiistaina olin Donizettin Don Pasquale -oopperan encore näytöksessä. Se on 1700-luvun Roomaan sijoittuva koominen ooppera.

Tämä elämys oli äärimmäisen positiivinen. Jo intro tempaisi minut mukaansa. Jos tähän mennessä Carmenin musiikki on ollut minulle sitä parasta oopperamusiikkia, niin tämä meni nyt sen ohi. Musiikki oli nautittavaa, aariat, duot ja triot olivat i h a n i a. Esiintyjät olivat super. Anna Netrebko on paitsi laulajana myös liikunnallisesti aivan huippua ja tietysti ihanan näköinenkin. Don Pasqualena esiintyi John Del Carlo. Voi minkä ihanan hahmon hän loikaan! Kaikki muutkin laulajat ovat tietysti maailman huippua. Eikä vähäisin osuus ole kapellimestarilla, joka tässä esityksessä oli James Levine, joka on jo 40 vuotta ollut Metropolitanissa. Onneksi kapellimestaria kuvattiin runsaasti, hän on aivan hurmaava vanha mies.

Jos et ole käynyt Don Pasqualea katsomassa, niin lauantaina on vielä encore. Tässä on esitys, jonka kautta voit liittyä oopperan rakastajiin, vaikka et aikaisemmin olisi tästä taiteenlajista piitannut.

Jos minulla ei olisi poikien hoitoa tai muutakaan ohjelmaa lauantaina, niin menisin vielä uudelleen sen katsomaan.