Huhtikuu. Olikos se niin, että huhtikuu on kuukausista julmin. Öisin on vielä kovia pakkasia, mutta päivisin aurinko jo lämmittää yllättävänkin paljon. Päiväaurinko saattaa haurastuttaa 30 senttimetrin jäätäkin, niin että se ei enää olekaan turvallinen. Eilen hiihtelin jäällä niinkuin muutamat muutkin. Olihan siellä yksi pilkkijäkin.  Aion mennä tänäänkin sinne. Poika laittoi eilen suksen pohjaan -1 +10 parafiinia ja sukset kyllä luistivat hurjan hyvin. Tähän mennessä pohjassa ei ole ollut mitään muuta kuin pitoteippi ja uusien suksien pohjat olivat jo ihan harmaantuneet ts. kuluneet. Nyt on hienot pohjat.

Siemenet on vielä istuttamatta.

Heräsin tänään niin aikaisin, että luulisi olevan aikaa istutusten tekemiseenkin. Ajatus menee kyllä usein näin: ensin pitäisi pestä se taso, jolle istutuslaatikot laitan. Niin ja sitten pitäisi nostaa telkkari paikaltaan ja siirtää koko hylly, että pääsen pesemään ikkunat. Ja kun olen kerta aloittanut siivouksen, niin sitä pitää jatkaa. Jos yhden kohdan siivoaa, toinen kohta näyttää tunkkaiselta... näinhän en pääsisi ikinä istutusten pariin. Maanantaina, kun ostin siemenet ja mullat, olin hyvin selvillä siitä, että istutukset ensin ja siivoukset sitten. Nyt täytyy taas muistuttaa itselleen, että näin on tehtävä.

Kirjoittaminen

Kirjoituskurssi päättyy pian. Jälleen kerran olen luvannut itselleni, että joka aamu kahvin jälkeen aukaisen tietokoneen ja kirjoitan. Silloin kun kirjoittaminen on säännöllistä, siitä tulee jotain. Mitenhän kirjoittamisen käy kesällä, kun ei ole enää annettuja tehtäviä... ainakin voisin tehdä itselleni jonkin aikataulun - deadlinen johonkin vielä epämääräiseen.

Nyt on kaksi kirjoitustehtävää tai oikeastaan kun tarkemmin ajattelee, niitä on vielä useampia, koska olen jättänyt kirjoittamatta joitakin pienempiä juttuja. Onhan tässä sarkaa näilläkin toimeksiannoilla. Ja kirjoittamista kyllä riittää, kun olen luvannut yhdestä itämaisen tanssin näytöksestä tehdä jutun ja ottaa kuvat.

Oikeastaan tuo työ sana -otsikossa on ihan väärä, se suorastaan ahdistaa. Pitäisiköhän vaihtaa. Lisäsin siihen sanan "mieluisia", ehkä se vähän pehmentää.