Mitenkähän tytär jaksaa alituista aikaisin herätystä. Hän taitaa kyllä käydä aikaisemmin joka ilta nukkumaan. 3-vuotias herää niin tolkuttoman aikaisin. Olen nyt 3 tai 4 yötä ollut hänen kanssaan ja aina hän on pirteänä kuin peipponen aamutuimaan. Tänäänkin jo ennen seitsemää.

Tyttärellä on nyt vielä se vauvakin hoidettavana ja yösyötöt.

No nuorena sitä jaksaa paremmin.

Tänään vaikka olin väsynyt ja ajattelin etten saa mitään aikaiseksi, kun haluaisin vaan nukkua, niin olen tehnyt vaikka mitä. Kävin hakemassa loput pyykit pyykkituvan kuivatushuoneesta ja lajittelin pyykit paikoilleen. Siirsin tietokoneelta talvikuvat ulkoiselle kovalevylle ja poistin ne koneelta. Tuli paljon tilaa uusille valokuville.

Tein parvekelaatikkoistutukset: äitienpäiväksi saatu ruusubegonia ja samettiruusuja. Istutin loput samettiruusut, basilikan ja salaatit isompiin astioihin. Samettiruusuja on parisenkymmentä, basilikaa seitsemän purkkia ja salaattia epämääräinen luku. Istutusten parissa meni parisen tuntia.

Illemmalla lähdin vielä kuvausretkelle lähijärven ympäristöön. Uimaranta oli täyttynyt auringonpalvojista, uimareista ja nuorisosta. Kotiin tullessa ihmisiä suorastaan virtasi rantaa kohti.

Vasta nyt huomasin, että näistä kahdesta kuvasta olisi kuvankäsittelyssä voinut tehdä yhden pitkän kuvan. Nimittäin kuvahan jatkuu. Kts. laituria ja kalliota sen takana.  Tosin kuvien välillä on ainakin puoli tuntia ja kuvaaja on seisonut eri paikassa, niin valaistusolosuhteet ainakaan eivät ole samat.