Huh, mikä projekti. Aamu-uinnin ja kahvittelun jälkeen aloitin klo 10 ja lopetin vasta 19.30. Vielä on yksi hylly yhdeksästä purkamatta. Purkamattomalla hyllyllä ei olekaan kirjoja, vaan muuta roinaa.

Ensin tyhjennän kirjojen edestä koristeet, valokuvat ym. ym. kaikkea mahdollista, mitä hyllylle on kertynyt, imuroin ja pyyhin sekä lajitttelen. Sitten nostelen kirjat pöydälle, imuroin ne ja pyyhin nihkeällä. Senjälkeen lajittelen kolmeen pinoon: säilytettävät, roskiin heitettävät ja kirpparille menevät. Kirjapinot senkun kasvavat... ja hyllykkö onneksi tyhjenee. Kaikista kamalinta on valita ne pois laitettavat. Jos ja kun kysyn mieheltä, heitetäänkö vai säilytetäänkö, hän sanoo, että säilytetään. Hohhoh.

Tämän hyllykön leveys on 1,20, edellinen oli 1 metri. Vielä on yksi leveä ja yksi kapea hyllykkö purkamatta. Sitä ennen on kuitenkin laitettava lattioilla olevat kirjat takaisin paikoilleen, koska muuten en enää mahdu liikkumaan hyllykköjen edessä.

Aika rohkea olin, kun heitin lukiokirjat ja kauppaopistokirjat pois... vain kansakoulukirjoja säästin ja tietysti isän vanhoja koulukirjoja. (isä täyttäisi tänä vuonna täydet sata jos eläisi)