6-vuotiaan kanssa menimme taas tyhjennyspuuhiin. Tai siis poika jatkoi käytävillä luistelua ja minä yritin tyhjentää komeroa saadakseni lattian näkyviin. Hupsheijaa kuinka monta kerrosta tavaraa olikaan! Kaikkein päällimmäisenä olivat matkalaukut (3 kpl), sitten venetekstiilejä, pelastusliivejä ja makuupusseja. Seuraavana oli mattopinot. Heitin roskiin kaikki muut ostomatot paitsi sen ruskeakuvioisen, jonka mies on ostanut. Sitäkin inhoan, kun se on sähköinen, kerää kaiken lian ja pölyn. Se olisi pian kissankarvoissa, jos sen lattialle levittäisi. Itse ja äidin tekemät matot päätin pestä ja kunnostaa. Osan niistä voisin viedä mökille.

Löytyi lasten vanhoja vaatteita muovikasseista, melkein kaikki joutuivat roskiin, kun olivat niin huonokuntoisia. Parempikuntoiset ajattelin pestä ja viedä hyväntekeväisyyskirpparille.

Seuraavasta kerroksesta löytyi mm. vanha, naruilla kasassa pysyvä matkalaukku. Laukun sisältä löysin kyllä pieniä aarteita, joita en tässä sen enempää erittele kuin että yksi niistä oli hiilipiirros, joka on minusta tehty vuonna 1951, jolloin olin 6-vuotias. Vaarista samaan aikaan tehty kuva on minulla asunnossa.

Kolme paria miesten hokkareita oli myös jossain kerroksessa. Laskettelusuksia ja -monoja, Vanhat Karhu-sukset 209 sm ja 45 numeron monot (lienevät sen 44-vuotiaan)

Lattialla oli kaikenlaista roinaa, mm. mattoja, erikokoisia lautoja... metalliset pöydänjalat voisi ehkä hyödyntää mökillä, pitää kysyä Alppiruusulta, kun hän tulee käymään, samoin kuin matoista.

Yhdessä nurkassa oli talvirenkaat sellaisesta autosta, jota meillä ei enää olekaan. Takaseinällä öljyväritauluja.... Hyllykön alla äidin vanha Electrolux-pölynimuri. Äiti osti sen kiertelevältä kauppiaalta, mutta ei sitä koskaan käyttänyt. Olisi tehnyt mieli testata sitä, mutta en löytänyt letkua.

Vielä on toinen hyllykkö purkamatta, joten huomenna homma jatkuu. Mies on luvannut huomenna roudata poistotavaroita autolla eri paikkoihin: hyötyjätteiden keräykseen, kirpparille. Olen vienyt tänään kaksi 200 litran jätesäkillistä ja yhden muovikassillisen tavaraa roskikseen.