• 1 kg punakaalia
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1 sipuli
  • pala purjoa
  • 2-3 omenaa
  • 1-2 rkl viinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 dl laimentamatonta mustaherukkamehua (hyvää tuli punaherukkamehullakin)

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa (käytin rautapataa). Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää sipulit, purjo pilkottuna, omenalohkot ja viinietikka pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 min. Sekoita välillä. Mausta. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.

Ihanaa!