Nukketeatterissa käytiin eilen pienemmän kanssa, isompi ei halunnut lähteä mukaan. Aisopoksen satu "Jänis ja kilpikonna" oli aiheena. Esiintyjänä oli yhden naisen teatteri. Elokuvateatteri, jossa se esitettiin, oli jälleen kerran aivan täynnä lapsia ja heidän vanhempiaan. Tämä oli kevään viimeinen ilmaisesitys, niitä on ollut kerran kuukaudessa. Syksyllä kirjaston/kulttuuritoimen järjestämät esitykset jatkuvat.

Poika lähti äitinsä matkaan ja minä kiirehdin venäläisten ruokien kurssille, jossa lopuksi sai syödä mahansa ihan täyteen. Napa ihan naukui.

Ensimmäinen ruoka oli hapankaalikeitto. Se oli täyteläinen, hyvä, kaunis ja vei kielen mennessään. Tilliä ja smetanaa laitettiin keiton päälle.Kompotti oli mielenkiintoinen tuttavuus. Se voidaan tehdä periaatteessa melkein mistä hyvänsä hedelmistä. Kurssilla teimme sen sekahedelmistä, jotka keitettiin runsaassa vedessä, lisättiin vähän sokeria ja vietiin parvekkeelle jäähtymään. Kompotti on juotavaa ja hedelmät tietysti syödään.Jälkiruokana nautittiin pashaa, jonka kurssin vetäjä oli tehnyt jo edellisenä päivänä. Aikaisemmin en ollut pashaa edes maistanut. Nyt varmaan uskallan sitä itsekin valmistaa pääsiäisenä.