Vielä oli Saimaassa vahvat jäät. Rantavesi oli vapaana, mutta aamuisin riitteessä, joten öisin lämpötila laski nollaan tai sen alle. Päivät olivat lämpötilan puolesta erilaisia: 3 astetta, 6 astetta, yhtenä aurinkoisena päivänä lämpötila kohosi kymmeneen, lähtöpäivä olisi ehkä ollut kaikkein lämpimin. Lähdimme jo puoli kymmenen aikaan ajamaan kotiin. Ennätimmekin juuri sopivasti lossille ennenkuin alkoi sen puolituntinen tauko.



Mitenkähän naapurilaitureiden käy, jos jäät lähtevät liikkeelle.. hieno kuvajainen.



Eräänä päivänä oli monta tuntia kestävä sumu ja varsin pimeä päivä.



Wilhelmi-kissa tarkkaili maastoa ja oli heti kuin tutuissa paikoissa. Se pysyi kiltisti pihapiirissä, mutta kiipesi ensimmäisen kerran mökin katolle. Yönsä Wilhelmi vietti jääkylmässä aitassa isäntänsä kanssa. Ei tullut veli lämpimään tupaan kanssani nukkumaan, koska en kissaa sinne päästänyt.



Tuolla on saunamökki seisonut jo 48 vuotta. Viimeisenä iltana lämmitimme saunan kylpykuntoon. Kylpyveden otimme kaivosta. Saunan verannalla istuminen kylpemisen jälkeen on huippukokemus, jonka haluaa aina uudelleen. Silloin tuntee tulleensa kotiin.



Meidän nurmikkomme on vihreä sammal. Se alkoi oikein hehkua, kun haravoin havunneulaset pois.



Nousevan kuun aikaan piilotin siemenet multaan. Jokaisessa astiassa on jotain, saa nähdä nouseeko sieltä kasvua. Viime vuonna esikasvatin taimet kotona, nyt laitoin simenet suoraan kasvupaikalle. Vuosi sitten olimme samaan aikaan mökillä. Kevään tulo on tänä vuonna paljon jäljessä viime vuotisesta, jolloin ajelimme moottoriveneellä sulaneella selällä.
Kuvassa on myös veljen rakentama aurinkokello, joka toimii virheettömästi.



Lähtöpäivän aamu oli aurinkoinen ja kylmä.