Tänään vahva sateenkaari ilahdutti ilmestymisellään. Viereen tuli toinenkin kuin varjo vain.

En ole tehnyt oikeastaan mitään kolmeen päivään. Tai siis mitään järkevää. Vai voidaanko valokuvien ja kuvaohjelman kanssa puuhailu katsoa järkeväksi toiminnaksi. Olen käyttänyt Aperture ohjelmaa reilun puoli vuotta. Pikkuhiljaa huomaan, etten osaa sitä käyttää tehokkaasti. Applen sivulta löytyy kyllä ohjekirjoja, kaksikin eri versiota. Suppeammassa on 155 sivua ja siinä laajemmassa yli 600 sivua. Ärsyttää lukea englannin kieltä, kun en oikein perusteellisesti ymmärrä lukemaani.

Muutamia uusia juttuja olen nyt kokeillut ja otan ne varmaan käyttöönkin. mm. suorat kirjainlinkit toimintoihin.
Kuvien arkistointi on monipuolista tuossa ohjelmassa, mutta eri vaihtoehtojen ymmärtäminen tuntuu kyllä nyt ylivoimaiselta. Folder, Projects, Albums, Library..... eivätkä ne taida edes olla vaihtoehtoja, vaan niitä kaikkia tulisi käyttää.
Sen opin kyllä, että Master-kuvaa ei pidä muokata. Käsittääkseni kyllä ohjelma itse tallentaa masterin, mutta nyt aloin käyttää muokkaukseen new version from master. Silloin olen aina perillä siitä, mikä on alkuperäinen kuva. Ohjekirjassa neuvotaan näin tekemään.
Avainsanojen käyttäminen tuntuu myös järkevältä toiminnolta. Avasin uuden yhteyden Flickriin. Minullahan on ollut Pantterin nimellä asiakkuus, vaan ilmaiset tilat jo täyttyivät, niin en ole käyttänyt Pantterin Flickriä enää. Nyt avasin asiakkuuden omalla nimellä Facebookin tunnuksilla.