Onpa kauan siitä kun viimeksi kirjoittelin. Tietysti on tapahtunut paljon. Joulukin juuri ovella. Monien asioiden suhteen olen ihan lamaantunut niinkuin nyt vaikka kirjoittamisen. En ole edes yrittänyt saada kiinni kirjoittamisen innosta - kai se on lentänyt taivaan tuuliin ja hyytynyt pakkasessa.

Pikkujouluja on menneen kolmen viikon aikana ollut kymmenkunta. Tykkään pikkujouluista, mutta meneehän niihinkin aikaa. Eläkeläisellä sitä kuulemma on ihan yltä kyllin, nimittäin aikaa. Liioittelua.

Remontti ei ole edennyt kuten arvelinkin edellisessä postauksessa. Keskityn joulujuttuihin. Olen neulonut aika monet lapaset ja sukat. Kuvia piti niistä ottaa, mutta valokuvaaminenkin on vähän lamassa. Saattaa mennä viikkokin, etten kameraan koske.

Lumiassa on hyvät kamerat - kuulemma. No ostin Lumian - 610 - ennen tätä 920 mallia. Sillä tulee kyllä hyviä kuvia, mutta hämäräkuvauksessa en ole onnistunut. Pikkujoulut on useimmiten aika hämärää puuhaa, mutta valokuvat niistä eivät ota onnistuakseen.

Eilen olimme ekaluokkalaisen joulujuhlassa. Äitinsä olisi tietysti halunnut sieltä valokuvia. En huomannut ottaa "oikeata" kameraa mukaan. Lumialla nappailin jotain ja eihän niistä mitään tainnut tulla. Tämä kannettava tietokone, jonka nyt aamun hämärässä olen tuonut keittiöön, on Apple ja Lumia on Windows, niinpä sillä otetut kuvat on laitettava pöytäkoneelle.

Tytär pesueineen muutti takaisin tähän samaan kaupunginosaan, jossa mummokin. Muuttotouhu oli melkoisen suuri ponnistus tyttäreltä. Onneksi muuttofirma haki tavarat vanhasta kodista ja kuljetti ne uuteen. Lisäksi kaikki oli kannettava rappuja myöten neljänteen kerrokseen (eka kerros on 0). Minäkin kuljin rappuja ylös kevyiden tavaroiden kanssa kymmenen - viisitoista kertaa. Sitten hyytyi reidet ja muutenkin voimat. Tytär touhusi poikineen siellä vanhassa kodissa, siivosi sen jne.. ja tuli tänne vasta kun tavarat olivat jo siirtyneet.

Eräänä iltana aloin kirjoittaa joulukortteja. Niitäpä ei ollutkaan valmiina viime vuodelta kuten olin muistanut. Usein olen edellisenä keväänä ostanut joulukortit alennusmyynneistä. En jaksanut lähteä korttikaupoille. Tein neljästä kuvasta A4 -koosteet, yhden vaaka- ja yhden pystykuvista. Tulostin omalla kirjoittimella, leikkasin, liimasin valmiisiin korttipohjiin, kirjoitin hyvää joulua hopeakynällä, lisäsin tonttutarran jokaiseen ja kuoritin joulukuoreen. Tällä tavalla askarrellen tein 52 joulukorttia ja niistä 46 lähti matkaan. Merkit olin ostanut jo ennakkoon. Ihmeen paljon osoitteitakin löytyi ja vielä on myöhemmin tullut mieleen nimiä, jotka ovat jääneet ilman korttia.

Yhtenä iltana kirjoin kaksiin pieniin neulomiini lapasiin saajansa nimikirjaimet, toiseen O, toiseen S. Prässäsin lapaset. Seuraavana päivänä tein kolme pakettia ja vein postiin. Sielläkin jonottelin jonkun aikaa. Vielä pitäisi isoimmalle pojalle saada lähtemään suksipaketti. Taitaa jäädä joulun jälkeen lähetettäväksi.

Leivontapuuhia on ollut kaksi päivää ja vielä tänäänkin. Ensimmäisen päivän kokeilut eivät onnistuneet ja jouduin eilen tekemään ne uudelleen. Tai kaksi niistä: fudge ja tiikerikakku. Tänään on vuorossa mm. joululimput, sokeriässät ja piparkakkutalon osien paistaminen.

Huomisesta alkaen perehdyn ruokien laittoon.

Taitaa olla joulustressiä, kun heräsin jo neljältä. Yritin käydä nukkumaan, mutta kissa oli innostunut hyppimään ja leikkimään. Rapisteli sen verran, että unet karkasivat minulta. No onpahan enemmän aikaa tämän päivän touhuille.