Vihdoinkin kolmen eläkeläisvuoden jälkeen olen saanut kiinni siitä tehtävästä, jonka jätin itselleni "sitten kun pääsen eläkkeelle". Toki niitä on muitakin, niinkuin esim. valokuvien järjestely, jota en ole vielä edes aloittanut. 

Tämän hetken tärkein tehtäväni on kirjaprojekti. Olin sitä ajatellut jo töissä ollessa, kun kirjoittaminen jäi tanssin jalkoihin. Mutta en niin tosissani kuin nyt. Silloin aikaisemmin ajattelin vain, että eläkkeellä jatkan kirjoittamista - en koskaan oikein todella ajatellut, että pääsisin kirjaan saakka. 

Onneksi tielleni on tullut ohjaaja, joka kannustaa nimenomaan kirjan tuottamiseen. Sillä tiellä olen nyt. Vuodatuksen päivitykset ovat toisarvoisia tällä hetkellä niinkuin moni muukin asia, esim siivoaminen. 

Sanottiin, että kirjaprojekti vaatii istumalihaksia. Sitä se totisesti tekee. Välillä on paneuduttava muihinkin asioihin, niinkuin vaikka valokuvaukseen. Sitä tein eilisen päivän. Kirjoittaminen on kuitenkin koko ajan mielessä. Tämä alkoi jo ennen kesää ja on tiivistynyt syksyn tullessa.

Ensimmäinen kirjani tulee sisältämään vanhoja tekstejäni. Niitä nyt digitalisoin. Olen aika pitkällä. Mutta vielä on tekstejä  kirjoitettavana. Nyt pitäisi kuitenkin jo alkaa ajatella kirjan muotoa, nimeä, kansikuvaa ja kaikkea sellaista sanoi ohjaajani.