Pieni 2-vuotias sai kunnon flunssaviruksen ja on ollut heikolla hapella viime viikosta saakka. Kolme kertaa äitinsä vei pojan lähetteen kanssa Yliopistolliseen sairaalaan, jossa viimein eilen pääsi osastolle. Syy on ollut se, ettei poika hengitä kunnolla, happisaturaatio oli 90 ja alle sen. Pitäisi olla yli 97. Pulssi oli 170-190.

Tulin juuri sairaalasta. Poika kotiutetaan tänään, äitinsä saa lomaa sairaan lapsen hoitoon. Perjantaina pojan pitäisi pystyä jo päiväkotiin. Lääkityksenä kotiin Ventolinea 4 x 4 ja kortisonia. Aika kovat lääkkeet. Toivottavasti näillä tervehtyy. Juuri äsken poika oli vesirokossa ja nyt tämä.

Tällä kertaa huolestuttaa myös se, että poika ei suostu syömään eikä ole kunnolla juonutkaan. Eilen kun olin Polilla heidän kanssaan, niin pieni potilas hörppäili pikkuisen pillimehua ja vettä ja oksensi kaiken pienen hetken kuluttua. Polilla saatu kortisoni pisti kuitenkin liman liikkeelle ja oksennus oli suurelta osin limaa. Sitä tuli sitten joka hörppäyksen jälkeen. Liman irtoaminen joudutti paranemista. Eilen hän oli ollut hereillä vain 15 min- puoli tuntia kerrallaan, sitten väsähtänyt ja nukahtanut aina uudestaan.

Tänään hän oli huomattavasti virkeämpi. Ohje on, että jos yleiskunto heikkenee uudelleen syömättömyyden ja juomattomuuden takia, niin hänet täytyy viedä takaisin sairaalaan.