Mieltäni kyllä liikauttivat perheraamatut. Ne olivat kummankin vanhempani puolelta tallessa. Isä on kuollut 1966 ja äiti oli hänenkin perheraamattunsa säilyttänyt eikä ainoastaan oman perheensä. Isän perheraamattu on painettu 1903, äidin 1853. Tämän vanhemman isä ja äiti ovat kunnostuttaneet sen 100-vuotisvuonna 1953, joten se on varsin hyvässä kunnossa vieläkin.

Vaikka olen hävittänyt monta metriä kirjoja, eivät kaksi Lundiaa kerta kaikkiaan riitä jäljelle jääneille kirjoille. Kirjahyllyyn on kyllä nyt upotettu myös tietokoneosasto - se ei ollut aikaisemmin kirjahyllyssä. Tai joskus silloin kun olen ostanut ensimmäisen koneen, se oli siinä. Näppikselle ja näytölle on ihan omat hyllyt. Näppis on liukuvalla hyllyllä, joten sen saa työnnettyä hyllyyn.

Kaksi hyllykköä on vielä purkamatta ja käsittelemättä, joten sieltä saattaa tulla lisätilaa, kun hävitän tavaraa ja kirjoja.

Aamulla kävin uimassa ja kuntosalilla. Aloitin tänään ehkä 12.30 ja lopetin klo 19. Muutama tauko oli välissä. Epätoivo meinasi vallata, kun hyllytila alkoi loppua. Sitten hoksasin, että kirjoja ja tavaroita siirtelemällä saan lisää tilaa... Yritin ensin laittaa kirjoja vähän järjestykseenkin, esim. kirjailijoiden tai aiheen mukaan. Pian kuitenkin lopetin sen, koska hyllyjen täyttäminen eteni niiiiin hitaasti.