Uunan sivulta löysin tällaisen meemin, jota halutessasi voit jatkaa eteenpäin.

1. Laita blogiisi kuva itsestäsi lapsena, jos sinulla sellainen on1.  Valokuva.
Kuvassa olen 10-vuotias. Jostain syystä pidin itseäni pitkälle aikuisuuteen saakka rumana. Nyttemmin kun olen katsonut lapsuuden aikaisia, nuoruuskuviani tai mitä vain kuvia, niin en näe niissä olevaa ihmistä enää rumana. Nykyisin en mielelläni halua tulla kuvatuksi.

2.  Millaisia leikkejä leikit mieluiten lapsena.
Paperinuket olivat tärkeitä. Paperinukkeleikit muistuttivat tyttäreni vuosikymmeniä myöhemmin leikkimiä Barbie-leikkejä. Itse en piirtänyt paperinukkeja, vaan minulla oli valmiiksi painettuja filmitähtinukkeja. Parhaimman kaverini kanssa perustimme paperinukkeleikkimme vaikka äidin oleanterin lehdille. Hyppäsimme ruutua ja hyppynarua, pompotimme palloa seinää vasten. Yhteisleikkejä olivat mm. Kymmenen tikkua laudalla,  Kuurupiilo, Roisto ja pollari. Talvella mentiin Kukkulan kuningasta, Lumisotaa ja rakensimme lumilinnoja, kesällä rakennettiin metsään majoja, sitten mentiin eväiden kanssa retkelle majaan. Kortin heilutusta leikimme serkkujen kanssa: Yksi heilutti joulukortteja, toinen yritti arvata, montako korttia heilutuksessa oli.

3.  Miksi halusit tulla aikuisena.
Voimistelun opettajaksi halusin, myöhemmin ammattihaave oli näyttelijä ja vielä sen jälkeen psykologi. Perheenäiti tai yleensä äiti ei kuulunut haaveisiini.

4.  Mitä asioita pelkäsit lapsena.
Eniten kai pimeää ja kuolleita ihmisiä, vaikka äiti sanoi, ettei kuolleita tarvitse pelätä, vaan eläviä. En muista pelänneeni mitään erityisesti, päinvastoin pelottelin sisaruksiani ja tilasin naapurin pojatkin heitä pelottelemaan.

5.  Kuka oli paras kaverisi.
Niin pienestä kuin voin muistaa kaverini oli minua vuotta nuorempi tyttö. Hän määräsi leikit, hallitsi minua monin eri tavoin, esim. syntymäpäiväjuhlilleni hän saattoi tuoda lahjan, mutta lähti heti pois. Kun hänelle järjestettiin syntymäpäiväjuhlat, hän saattoi jättää minut kutsumatta. Ystävyytemme ei  ollut tasa-arvoinen ja myöhemmin, kun sain uusia kavereita, ystävyytemme loppui. Jotenkin olin kovin riippuvainen tästä surullisesta suhteesta.

6.  Muistatko ensimmäisen koulupäiväsi.
Varsinaista koulupäivää en muista. Muistan  kansakouluun ilmoittautumistilanteen. Isän kanssa olin siellä. Yhteen luokkaan oli ahtautunut koulun kaikki oppilaat. Siellä oli nimenhuuto. Kun erästä minua vanhempaa tuttua poikaa huudettiin, hän vastasi: ”Kuten kuvasta näkyy.” Se oli minusta kauheaa, että joku vastaa opettajalle noin. Oppikouluun menin 11-vuotiaana. Ensimmäisestä päivästä muistan, että istuin etupulpetissa. Pulpetit olivat jo melkein täynnä, kun ovesta tuli vielä tyttö ja poika. He olivat jotenkin hirmu rempseitä, erilaisia kuin me toiset ujot ja hiljaiset. Myöhemmin selvisi, että he ovat kaksoset. Ja varsinkin tyttö oli oikeastikin villi.

7.  Mistä asioista nautit lapsena erityisesti.
Opin lukemaan 4-vuotiaana. Halusin aina lukea kavereille ääneen. En varmaan ihan noin pienenä, mutta ennen kouluun menoa kuitenkin. Nautin lukemisesta, jos he malttoivat kuunnella. Usein he kuitenkin lähtivät muihin leikkeihin.  Isän kanssa järvellä kanootilla melominen on jäänyt mieleen tärkeänä, melkein pyhänä tilanteena. Vieläkin melon kesällä kanoottia, nyt ovat lastenlapset kyydissäni.