Perjantaina menin zumbaan ihan eka kertaa elämässäni. Tanssilenkkarit säädin uudelleen, lisäsin pohjalliset enkä pistänyt sukkia. Johan pelitti, oikein hyvältä tuntuivat. Hyvät jalkineet ovat tanssilajeissa tosi tärkeät, varmaan muissakin liikuntalajeissa. Minulla kun on enimmäkseen kokemusta vain tanssista, niin en muista lajeista voi puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Zumba kolahti. Rytmikäs lattarimusiikki, johon sopivat vauhdikkaat liikkeet. Rytmi, liikkeet ja vaihdot ovat nopeita, tehdään myös hyppyjä. Pulssi nousee, hiki virtaa. Opettaja oli erinomaisen hyvä. Ennen jokaisen uuden biisin alkua, hän näytti liikesarjat ja sitten mentiin 3-4 minuutin biisi alusta loppuun. Sitten taas seuraava biisi ja uudet liikkeet jne. Pääasiassa musiikki oli latinorytmistä, mutta mukana oli myös flamencon ja itämaisen osuus. Itämaisesta voin sanoa sen verran, että jotkin liikkeet etäisesti saattoivat muistuttaa itämaista tanssia, mutta ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa, että sillä olisi tekemistä itämaisen tanssin kanssa.

Summa summarum. Tanssilajeista valitsen zumban. En tiedä vielä tänään, aloitanko käydä siellä säännöllisesti vai käynkö vain silloin tällöin kertamaksulla... vai käynkö ollenkaan.

Nimittäin:

Kävin hiihtämässä eilen, sunnuntaina. Se oli dramaattisen ihanaa. Kun ensin sain siteet kiinni. Voi näitä uusia siteitä, en kotona edes katsonut miten ne laitetaan kiinni. Onneksi siihen tuli neitokainen, joka neuvoi. Nämä nykysukset ovat kapeammat kuin ennen vanhaan ja ensin tuntui, etten edes pystyssä pysy.  Olin aamulla laittanut suksen pohjiin pitoteipit. En ollut ihan tyytyväinen niiden tuomaan pitoon, mutta ehkäpä se oli tekniikkajuttu. Veli kyllä sanoi, että pitäisi toimia ilman että polkee jalkaa. Voi olla siis, että sukseni ovat liian jäykät. Mutta luisto oli hyvä ja kun sain ekan alamäen laskettua, sujuttelin sujuvasti seuraavatkin. Ensimmäinen lenkkini oli 4 km. Iso osa hiihtämisen nautintoa on metsä - sehän on nyt aivan jumalaisen kaunis.

Tänään, kun oli kuntosalipäivä, olisin mieluummin mennyt metsään. Mutta: valitsin kuntosalin, koska sekin tekee hyvää, on monipuolista eikä maksa mitään yhdistyksen jäsenille. Kuten ei hiihtokaan nyt kun on välineet ostettu.

Lauantaina - se jäi äsken väliin, käytin 3-vuotiaan uimakoulussa. Oli ihan ihanaa olla siellä. Uiminenkaan ei paljon maksaisi, varsinkaan jos ui avannossa, mutta ei halliuiminenkaan meillä paljon maksa. Varsinkaan eläkeläiselle bussikortilla.  3-vuotiaan kanssa ei tietenkään voinut uida, vaan tehtiin muita juttuja, kaikenlaisia vesileikkejä ja sitten käytiin saunassa.

Liikunta on hyvässä alussa. Huomenna on Hyvän Olon Jumppaa opistolla.

Ja nyt tuoretta, itseleivottua leipää syömään teen kanssa. Illemmalla on venäjänkurssi. Joten valaistulle ladullekaan en tänään ennätä.