Rannassa ei ollut koululuokkia, mutta ei se tyhjä ollut. Neljä vanhempaa henkilöä, joiden mukana oli kaksi pientä lasta, ehkä jotkut olivat ukki ja mummi. Aikuiset joivat laiturilla punaviiniä, yksi heistä oli makkarat paljastavissa bikineissä, muut olivat pukeutuneet tuulisen ja kylmän saan mukaisesti. Lapset juoksentelivat laiturilla ihan vapaasti. Vesi oli 17, kylmimmillään muutama päivä sitten se oli  kuulemma 13.

Tänään olen saanut lyhennettyä yhdet housut ja muutenkin päätettyä, mitä laitan huomisiin lakkiaisiin. Miehen siskon tyttären poika saa lakin. Pienet pojat tulevat aamulla tänne, käymme heidän kanssaan uimassa ja sitten lähdemme junalle. On sen verran pitkä matka, että se taittuu junalla kätevimmin.

Tein ison annoksen makaroonilaatikkoa, että on pojille mieluista ruokaa valmiina. Kävin kaupassa ja pesin hiukseni. Niin että en tässä ihan laiskana ole ollut. Olen yrittänyt saada sunnuntain tekstiä valmiiksi. Onneksi Heili luki sen jo, sain häneltä hyödyllistä ennakkopalautetta. Sunnuntaina sen käsittelee iso raati.