Eilinen päivä meni 6-vuotiaan syntymäpäiväjuhlilla. Korttelikerhon tiloissa oli hyvä pitää tuollaiset isommat juhlat. Lapsia oli kolmisenkymmentä ja aikuisiakin melkoinen määrä. Kaikki eivät olleet samaan aikaan, mutta ei siitä haittaa olisi ollut, tilat olivat isot ja tarjottavaa riitti. Tytär oli kaikki valmistanut. Hienon merirosvosynttärikakunkin. Synttäreiden teemana oli merirosvo. Se näkyi koristelussa ja kakussa.

Kun olin ollut siellä vähän aikaa, tuli mieleen, että jotain ohjelmaakin voisi olla lapsille, ettei mene pelkästään juoksemiseksi ja huutamiseksi. Omasta kokemuksesta muistin, että onginta on ollut aina suosittua omien lasten synttäreillä. No - enhän ollut ollenkaan siihen varautunut, mutta sain päähäni lähteä kotoa hakemaan ongintatavaroita. Meiltähän ongittavaa löytyy: kaikenlaista "turhaa" pikkutavaraa, joita ei raaski poiskaan heittää... oli erilaisia hahmoja ja koruja, joita omat lapset olivat joskus pääsiäismunista saaneet, heijastimia, Roope Ankka-kirjoja, kalan ruokaa, pyörän kumin paikkaustarvikkeet, erilaisia pikku pussukoita ja rasioita, pastillirasia, tähtisadetikkuja, täikampa, vappupilli ja yksi pyykkipoikakin.

Lapset olivat ihan innoissaan. Kolme kierrosta heille riitti tavaroita ja sen jälkeen monet innoissaan kertoivat minulle mitä kaikkea olivat saaneet, kun olivat kalastaneet. Ihan kuin minä en olisi ollut niitä kassiin laittamassa.

Kyllä oli hauskat bileet klo 13-18.